Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Columns Hans van den Berg 2008
2008-08-26 02:11:52
Categorie: columns-hvdb-08
Ingezonden door: Edida


De wereld draait door…

Wát er ook gebeurt, zo lijkt het. Dat valt mij altijd weer op bij de nieuwslezer van het journaal; hij of zij kan zojuist nog zo’n vreselijk bericht aan ons verteld hebben, onbewogen geeft men daarna door dat Albert Heijn z’n prijzen  heeft verlaagd! Om maar een voorbeeld te noemen. De gebeurtenissen volgen elkaar op met een sneltreinvaart en met een variatie waar ik soms niet goed tegen kan. Soms hoor of zie of lees ik dingen waarna ik zou willen dat het eens even stil werd en alles stopte! Maar het gaat maar door, en het lijkt vaak of er geen verband in zit. Herken je dit ook op het toneelpodium van deze wereld, uniek in het immens grote universum?

Zelf  was ik, vanwege de verhuizing, drie weken zonder telefoon en internetverbinding, en dat was echt wel lastig. Een min of meer gedwongen vakantie, ook wat m’n columns betreft! Maar verder draaide alles gewoon dóór!

En eindelijk vonden dan ook de Olympische Spelen plaatst, in China, waarover zóveel te doen was geweest. Het omstreden vuur, dat vooraf zo nodig overal naartoe gedragen moest worden, is nu weer gedoofd. Het vuur dat ontbrandde in de atleten in de strijd om de metalen, deed vele harten sneller kloppen dan normaal! Miljarden kostte het, maar ook miljarden genoten van de perfect georganiseerde spelen! Hopelijk zal deze bijzondere gebeurtenis toch iets positiefs opleveren voor de verdrukte bevolkingsgroepen in dit omstreden land! Maar de wereld draaide wel door, ondertussen! Terwijl de Spelen een aanvang zouden nemen, altijd al gehouden als een [mislukt] teken van verbroedering, overweldigde het leger van Rusland het kleine staatje Georgië; zogenaamd als een ‘vredesmacht’ schoot zij Ossetië te hulp, een provincie waar veel Russen wonen. Maar tegelijker tijd

bezette ze op doortrapte manier een ander deel van Georgië! En alle protesten van EU en NAVO en VS ten spijt, verblijven ze daar nog steeds voor een gedeelte! Een veeg teken van machteloosheid in een doorgedraaide wereld, naar ik meen.

In Pakistan stapte de president op, en vluchtte meteen z’n land uit in de afgelopen weken; en hoe moet het nu verder in een land als dit, waar dagelijks zelfmoordaanslagen plaatsvinden, waarbij tientallen mensen omkomen? In Egypte werd een zevenling  geboren, en ze maken het allemaal goed, ook de moeder! En in de bergen verloren vele bergbeklimmers het leven, door valpartijen en lawines; in ons land is het zeker voor vakantiegangers niet écht gezellig, nu de herfst al zo vroeg haar intrede heeft gedaan! Maar ook de berichten over jonge mensen die zelfmoord plegen, onder invloed van drank en drugs, zijn heel verdrietig.

O ja, en het kabinet is weer aan de slag gegaan; ze bereiden zich voor op de 3e Dinsdag van September en sleutelen nog wat aan de begroting voor het komende jaar, want…….de wereld draait door!

En bij u, en bij jou? Gaat alles z’n gangetje? Of praat je er liever niet over? Zijn je gevoelens van vreugde verdwenen en voel je je leeg en bezorgd, of verdrietig, of afgewezen? En de wereld draait maar door, en laat je er mooi mee zitten!

Maar God zegt, ook vandaag: “ Keer terug naar mij en laat je redden, ook jullie aan de einden der aarde; want ik ben God, er is geen ander.”[Jes. 44: 22, NBV]

En die God, die dit zegt, heeft recht van spreken. ‘He have the hole world in His hand’, zong Amelia Jackson vroeger al, en dat is nog steeds zo, Hij heeft de hele wereld in Zijn handen, ook al lijkt ze wel doorgedraaid! Hij heeft een plan met deze wereld, en Hij is dat aan het uitvoeren, en het einde is in zicht! En voor joU en iedereen die daar voor kiest, heeft Hij een Heilsplan

klaarliggen, dat Hij maar al te graag wil gaan uitvoeren!

Wij leven in een vreselijke wereld, dat wordt wel duidelijk als je met open ogen rondkijkt; wij mensen proberen hem wel ‘op te leuken’ met dansparades en grote feesten en grootse sportfestijnen, maar onderwijl lijdt het grootste gedeelte van de wereldbevolking honger en gebrek, is er oorlog en vermoorden we elkaar om  n i k s ! Ook al leven wij in landen van welvaart, het kan zomaar oorlog zijn! Deze planeet is het rijk der duisternis, nog wel, nog steeds! En de duivel gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zal verslinden. Dat zegt de Bijbel, dat zegt God zélf! Ik hoef het niet mooier te maken dan het is, het lijkt een doorgedraaide wereld, over z’n toeren, hopeloos en reddeloos! Somber, ik? Nee, helemaal niet! Ik gelóóf; ik geloof in God die belooft dat het zal gaan veranderen, totaal! Daarom kan ik toch blij zijn, de toekomst ziet er geweldig uit! Ik mag genieten van wat God geeft, elke dag. Maar ik heb ook verdriet om wat er om mij heen gebeurt, en in de wereld. En daarom verlang ik naar het moment dat God satan gaat stoppen, en de Vredevorst op aarde zal verschijnen, Jezus Christus, de Zoon van God!

Hé, mens, dat kan ook in joUw leven gaan gebeuren; “Wendt u tot Mij en laat u verlossen, want ik ben God, er is geen ander.,”

zegt de Verlosser zelf, vandaag, tegen u en tegen jou! Als je dát gaat doen, dan voel je je niet meer doorgedraaid, nee dan komt er vrede en vreugde, die blijft, wát er ook gebeurt!

H. van den Berg, tel. 06-15062838 / e-mail: berg.services@telfort.nl