Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
zaterdag 24 september 2011

Nieuwe directeur GAiN


Het bestuur van ontwikkelingshulporganisatie GAiN (Global Aid Network) heeft Ruud Speksnijder benoemd tot de nieuwe directeur. Op 1 oktober zal Max Veenstra, de huidige directeur, zijn verantwoordelijkheden aan hem overdragen.

Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida

Ruud is getrouwd met Hermien, heeft drie kinderen, drie kleinkinderen en is 59 jaar. Hij komt uit het bedrijfsleven en gaf vijftien jaar leiding aan automatiseringsbedrijf eReM. Zijn bedrijf heeft hij eind 2010 overgedragen en hij ging op zoek naar Gods plan voor de komende tijd. Tijdens de sollicitatiefase ontving Ruud veel bevestigingen van God om directeur van GAiN te worden.

Max Veenstra is blij met zijn opvolger: “Ik ben een pionier en de pioniersfase is voorbij. Ruud heeft veel leidinggevende capaciteiten om deze organisatie verder te professionaliseren.“

Hart voor de Joden

In 2008 werd GAiN Nederland opgericht en had verband met de visie van Veenstra om het Joodse volk in Israël en in de diaspora te ondersteunen met humanitaire projecten. Door de komst van Ruud kan Max zich meer focussen als projectadviseur voor humanitaire hulp aan Joodse projecten voor GAiN en andere organisaties.

Gods leiding

Max Veenstra ziet het als Gods leiding dat bijtijds een capabele man op de GAiN-route komt aan wie het stokje doorgegeven wordt. Max blijft bij GAiN betrokken als bestuursvoorzitter en zal Ruud de komende periode inwerken.

Afgelopen drie jaar

In de afgelopen drie jaar is de organisatie gegroeid en werken er nu elf medewerkers en ruim 80 vrijwilligers.  Medewerkers  ontvangen geen salaris. In 2010 zette de organisatie ruim € 1,6 miljoen om waarvan 93 procent ten goede kwam aan de hulpverlening: € 1.495.006.

---------------------------------------------------------------

Meer informatie:

Max Veenstra: 06 50525062
Uitgebreid interview met Ruud

https://gainhelpt.nu/2011/09/een-nadere-kennismaking-met-ruud-speksnijder/