Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
donderdag 8 juli 2010

Athletes in Action krijgt nieuw leidersechtpaar


Athletes in Action, Groningen, 1 juli 2010

Athletes in Action krijgt nieuw leidersechtpaar
Sport- en zendingsorganisatie Athletes in Action krijgt na de zomer een nieuw leidersechtpaar. Theo en Harmke van den Heuvel geven in september, na de projecten van deze zomer, het stokje over aan Rik en Aniek Horstman. Rik Horstman is sinds januari 2008 werkzaam bij Athletes in Action als coördinator voor Road2Africa, de Afrikaanse projecten die over enkele weken beginnen. Zijn vrouw zal voor het eerst bij Athletes in Action in dienst treden.
Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida

 
In 2005 volgden Theo en Harmke van den Heuvel oprichters Henk en Ruth Stoorvogel op als leidersechtpaar. Met veel genoegen kijkt Van den Heuvel terug op de afgelopen jaren: "Het waren rijke en intense jaren. Voor AIA en ook voor ons persoonlijk. We mochten de bediening zien doorontwikkelen, mensen zien veranderen, kerken zien uitgaan, medewerkers tot bloei zien komen, en heel veel jongeren uitzenden de wereld over. Dat is wel genieten, ja. Dwars door alles heen schittert Gods trouw."

Ander type leider
Het echtpaar had twee jaar geleden al het besluit genomen na de zomer van 2010 te stoppen. Een periode die tijd gaf om rustig te zoeken naar opvolging. "Wij denken dat het goed is om tijdig ruimte te maken voor nieuwe jonge leiders om te groeien op deze plek. De bediening ontwikkelt zich in fasen. Bij elke fase hoort een ander type leider. Wij denken dat Rik en Aniek de juiste personen zijn voor de volgende fase."
Rik Horstman ziet het als een voorrecht de organisatie te leiden: "God heeft Athletes in Action in het verleden op een geweldige manier gebruikt in de levens van jongeren. Het is een enorme uitdaging om daar leiding aan te mogen gaan geven en deel van uit te maken. Dat hopen we ook voor de toekomst, dat Athletes in Action een organisatie is die door God gebruikt wordt om grote impact te hebben in de levens van jongeren in Nederland."
Van 5 tot 18 juli zullen projecten in Nederland plaats vinden, van 19 juli tot 11 augustus zullen ook zo'n 350 jongeren naar een project in Afrika vertrekken. Verslag hiervan zal te lezen zijn op de website.
_________________________