Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
woensdag 5 mei 2010

Internet Evangelisatie Dag wil kerken helpen met Internetevangelisatie


21 april 2010

DOORN – Op de Internet Evangelisatie Dag van 25 april introduceert stichting Agapè een zogenaamde widget voor kerken en de nieuwe website: www.evangelisatieonline.nl. Deze wereldwijde dag – die dit jaar voor de tweede maal ook in Nederland wordt gehouden – heeft als doel kerken en individuele christenen bewust te maken van het geweldige potentieel dat Internet voor evangelisatie biedt.

Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida

Widget
Op de website www.evangelisatieonline.nl  worden een aantal mogelijkheden gepresenteerd voor Internetevangelisatie en de enorme kansen die Internet biedt op het gebied van evangeliseren. Voor kerken wordt dat heel concreet gemaakt. Zij krijgen de mogelijkheid zich in te schrijven voor een gratis zogenaamde widget: een mini-website met een evangeliserend karakter, die eenvoudig in een bestaande kerkwebsite kan worden geplaatst.

Mensen die op zoek zijn naar een lokale kerk, gaan hiervoor meestal eerst op zoek op Internet. Met filmpjes, informatie over God, Jezus en geloven worden zoekers geïnformeerd over het christelijk geloof. Agapè start een proef met ruim tien kerken die de widget op hun site willen plaatsen. Agapè verzorgt de widget en de kerken kunnen zelf de contacten, die ze via de website opdoen, verder begeleiden.

Zowel de widget als de website passen in het overkoepelende Jesus.net concept, waarin Agapè me
t verschillende (internationale) partners, zoekers op het internet wil leiden naar God en de lokale kerk.