Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
woensdag 5 mei 2010

Oprichters Agapè Nederland ontvangen lintje


26 april 2010

DOORN – Jan en Nellie Kits uit Elst, de oprichters van Agapè Nederland zijn geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de lintjesregen op 29 april 2010 ontvangen zij de Koninklijke onderscheiding, die ter ere van het 40-jarig jubileum van Agapè werd aangevraagd.

Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida

De heer en mevrouw Kits hebben het werk van Agapè in Nederland opgezet. Na de start in 1969 op de campus van de Universiteit van Twente is het werk uitgegroeid tot een organisatie met op dit moment ongeveer 100 fulltime en parttime medewerkers. Stichting Agapè is onderdeel van Campus Crusade for Christ, een interkerkelijke en internationale organisatie die in 192 landen werkzaam is.

Bij het opzetten van de Nederlandse tak van Campus Crusade for Christ brachten Jan en Nellie veel offers. Zo leefden ze volledig van giften en besteedden ze veel tijd aan het werk. Ze stelden hun huis en privéleven open voor jongeren, die op hun beurt weer andere jongeren meenamen. Op deze manier deelden ze hun leven. De studenten van de Technische Universiteit in Enschede waren altijd welkom om mee te eten en indien nodig te blijven slapen. Juist door de persoonlijke aanpak hadden Jan en Nellie veel impact op het leven van de studenten. Ze noemden het zelf soms ‘pastoraat aan de keukentafel’. Sinds begin jaren negentig zetten Jan en Nellie Kits zich in voor evangelisatie en het opzetten van FamilyLife, het coachen van mannen, vrouwen en gezinnen, in verschillende delen van Rusland.

Agapè heeft sinds enkele jaren het werk onder studenten opnieuw opgepakt onder de naam Agapè StudentLife, inmiddels zestien stafleden groot. Medewerkers in Leiden, Rotterdam en Utrecht delen hun leven met de studenten. Momenteel wordt er gewerkt aan het opbouwen van Agapè StudentLife aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.