Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
donderdag 3 september 2009

Duizenden mensen roepen Jezus aan in Rwanda


RUHENGERI, RWANDA – In een stad die vijftien jaar geleden het strijdtoneel was van de levensvernietigende genocide werd door Go and Tell eind augustus een evangelisatiecampagne gehouden. Duizenden mensen verzamelden zich iedere avond weer in het stadion met een hoge verwachting in hun hart van wat God zou gaan doen.

Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Go and Tell

Tijdens een openluchtcampagne predikte David de Vos van stichting Go and Tell vijf dagen achter elkaar de evangelieboodschap aan de stad Ruhengeri in Rwanda. Avond na avond kwamen duizenden mensen om te ontdekken wie Jezus is en vooral zoekende of hij hun kon helpen in hun nood. Vanaf de eerste avond namen velen de stap om hun leven aan Jezus toe te vertrouwen en vonden er bijzondere genezingswonderen plaats. Verschillenden kwamen hiervan getuigen; God had hun roep gehoord!

Het vond plaats in een stad waar vijftien jaar geleden Tutsi’s en gematigde Hutu’s vermoord werden door Hutu milities, zoals dit tijdens de genocide van 1994 door heel Rwanda heen is gebeurd. Toch kon je het nog maar moeilijk voorstellen dat dit land 15 jaar geleden nog in deze verschrikkelijke burgeroorlog verkeerde. Mensen waren zo hongerig naar God, dat sommigen uren lang hadden gelopen om de samenkomsten mee te maken. Iedere avond was er een massa mensen die reageerde op de prediking van het evangelie.

De menigte groeide en ook de wonderen namen toe. Een aantal heel opmerkelijke wonderen die tijdens deze dagen gebeurden waren:  een vrouw die blind en doof was en werd genezen, een vrouw die 15 jaar op de grond had gezeten vanwege polio stond op het podium te springen, een jonge meid die doof was aan één oor vanaf haar geboorte kreeg haar gehoor weer terug (zoals God voor velen deed deze dagen), een vrouw die verlamd was aan een been voelde tijdens het gebed een schok door haar been gaan en getuigde compleet gezond te zijn, ze gooide haar kruk in de lucht en dankte God met heel haar hart! Alhoewel niet iedereen gezond  werd, getuigden de wonderen van het dichterbij komen van het koninkrijk van God! 

“De laatste avond vulde het stadion zich met zo’n 10.000 mensen en leek het wel of iedereen de naam van Jezus aanriep!”, aldus David de Vos, “Ik zou willen dat je naast me stond en al de handen kon zien die zich in overgave naar Jezus uitstrekte! Wat een kostbaar moment. Het maakt me zo klein om God van zo dichtbij aan het werk te zien. De droom om massa’s mensen bij Jezus te brengen gaat in vervulling!”

Op de website van Go and Tell (www.goandtell.nl) is er meer te lezen over deze evangelisatiecampagne. Hier zijn meer verhalen te lezen en kunnen foto’s worden bekeken. In het najaar zal een volgende evangelisatiecampagne in Togo worden georganiseerd.