Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
dinsdag 24 maart 2009

HCJB bereikt groot gedeelte Arabische wereld


Tholen - Uit een recente onderzoek van de internationale organisatie HCJB Global is gebleken dat meer dan een miljoen Arabische huishoudens in Noord-Afrika en het Midden-Oosten wekelijks worden bereikt met radio-uitzendingen. "De Arabische wereld is op zoek naar een boodschap van hoop en liefde, dat is waar wij ons op focussen," zegt HCJB Global-voorzitter Wayne Pederson.

Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida
De programma's worden gemaakt door gelovigen die te maken kunnen krijgen met vervolging. Zij kunnen zo de luisteraars vertellen over de hoop die ze gevonden hebben. "Er zijn bewijzen dat deze generatie meer openstaat voor Christus, doordat velen het medeleven van christelijke instanties hebben ervaren tijdens hongersnood of natuurrampen. Als we reacties van luisteraars ontvangen, ontdekken wij waar ze naar op zoek zijn," vertelt Pederson.

De Arabische wereld bestaat in totaal uit negentien landen en bijna 300 miljoen mensen. Hoewel christelijke radiozenders in de meeste landen niet zijn toegestaan, kunnen inwoners de boodschap van het evangelie horen dankzij radio-uitzendingen van HCJB Global. Zowel in Algerije als Saoedi-Arabië trekken de radio-uitzendingen meer dan 70.000 huishoudens.

Opwekking
CBN News liet eerder al weten dat er "een opwekking raast door het Midden-Oosten." Zendingsorganisaties verwachten dat dit jaar 10.000 nieuwe kerken in Iran zullen ontstaan. Daarnaast worden er naar verwachting ook in Syrië, Jordanië, Irak en Egypte honderden nieuwe kerken gesticht.

23-3-2009 | auteur: Jeffrey Schipper | copyright: www.cip.nl