jaargang 13 - volgnummer 07- juli 2010 - week 27

Aan- en afmelden MediaMuurkrant

Inhoudsopgave

Binnenvaller

Cadeautje van God

Van de redactie

Engel

Gedicht: Reiszegen

Uitsmijter

HCJB Wereldwijd 31

Agenda

Om over na te denken

Aftiteling

De moraal van dit verhaal

Sponsor

Gebedsbrief

Verantwoording

Een waarheid 


Binnenvaller


Vraag:
Waarom schiep God eerst de man
en daarna de vrouw?

Antwoord:
Omdat je gewoonlijk eerst een schets maakt
en dan pas je meesterwerk.
 

Terug naar boven


Van de redactie

Zomertijd – hitte – droogte – wereldkampioenschap voetbal – tour de France met de start in Rotterdam. Een aardig lijstje om een redactiestuk mee te beginnen. Ik kan dat wel breeduit gaan uitmeten, maar iedere lezer heeft zo zijn eigen gedachte over dit lijstje.
De één vindt het heerlijk dat het zo lang licht is, een ander heeft daar iets minder mee, want die wil vroeg naar bed en dan is het nog een beetje licht.
Hitte – de één koestert zich in een temperatuur van meer dan 30 graden, een ander vindt 20 graden al meer dan voldoende.
Droogte – de man met zijn grote tuin is druk doende om alles wat groeit en bloeit van water te voorzien, de man in zijn woontoren op dertien hoog achter probeert de droogte in zijn mond te verdrijven met het onvermijdelijke gerstenat. Van welke brouwer dan ook!
Zuid Afrika – op het moment dat dit redactiestuk wordt geschreven, moeten onze jongens tegen de mannen uit Uruguay voetballen. Dat ding is akelig rond en kan zomaar bij een mislukte actie in het verkeerde doel belanden. Wereldnieuws!
“De Tour” begon dit jaar in Rotterdam. De fietsers troffen het: de intense warmte werd uit Nederland verdreven; de superdunne bandjes van de superlichte fietsen bleven niet aan het asfalt plakken.
Velen zullen komende tijd de koffers pakken om elders een paar weken door te brengen.
Ik wens u allen een goede vakantie en geef graag de volgende reiszegen mee.

Terug naar boven


Gedicht


Reiszegen

God zij vóór ons:
Hij bereide ons de weg van ons bestaan
God zij naast ons:
Hij geleide ons waar wij ook mogen gaan
God zij achter ons:
Hij verhoede dat kwaad ons overvalt
God zij onder ons:
Om op te vangen wie in zwakheid valt.
God zij in ons:
Hij vertrooste ons in droefheid en gemis
God zij om ons heen:
Hij behoede ons in alle duisternis.
God zij boven ons:
Hij verlene ons zijn zegen te allen tijd.
God zij met ons:
Tot wij bij Hem zijn in alle eeuwigheid

Naar een oude Ierse zegenbede
Toegeschreven aan St Patrick (ca 387-461)

Nel Appeldoorn
 


 

Terug naar boven


HCJB Wereldwijd (31)

In dit nummer gaan we op bezoek bij een aantal afdelingen van HCJB en gaan van hen een aantal berichten doorgeven. Dat zijn berichten die wellicht nieuwswaarde hebben, maar daarnaast zijn deze nieuwtjes vooral bedoeld als gebedspunten.

En zo probeert men overal in de wereld de Evangelieboodschap te laten klinken en Getuige van Jezus Christus te zijn.
De organisatie heet niet voor niets: HCJB wat staat voor: Hoort Christus Jezus' Boodschap!

Jan Lensink
Bestuurslid-jan@muurkrant.org

Terug naar boven


Om over na te denken

Stel je eens voor wat er gaat gebeuren als we op dezelfde manier met onze Bijbel om zouden gaan als met onze mobiele telefoons?

Het zou betekenen dat we:

In tegenstelling tot een mobieltje heeft de Bijbel nooit storing op zijn netwerk. Op elke locatie is er uitstekende verbinding. We hoeven ons nooit zorgen te maken, want Jezus heeft de rekening al betaald en we kunnen onbeperkt bellen. Laten we er dan ook gebruik van maken!

Enkele alarmnummers:

Met toestemming overgenomen uit:
N i e u w s van de
Evangelische Gemeente “De Koren-Aar”
te Aalten

Terug naar boven


De moraal van dit verhaal?

Een pastoor wordt in de woestijn verrast door een zandstorm. Binnen de kortste keren steekt hij tot zijn heupen vast in het zand. Net op dat ogenblik komt er een brandweerwagen voorbij. De brandweerlui willen de pastoor uit zijn benarde situatie bevrijden, "Niet nodig, ik vertrouw op de Goddelijke Voorzienigheid!"
Na een kwartier zit de onfortuinlijke pastoor tot aan zijn borst vast in het zand. Opnieuw komen de brandweerlui voorbijrijden. "Laat maar, ik vertrouw op de Goddelijke Voorzienigheid"
Even later zit het zand tot aan zijn kin en komt opnieuw de brandweerwagen voorbij.
"Niet nodig, ik vertrouw op de Goddelijke Voorzienigheid"

Een half uur later vraagt de pastoor in de hemel verontwaardigd een onderhoud met God. "Nu hebt U me toch teleurgesteld hoor! Ik maar voorzienigheid preken en nu word ik door U zo in de steek gelaten." "Maar, beste pastoor, wat had ik in hemelsnaam nog meer kunnen doen dan in de woestijn drie keer een brandweerwagen voorbij te sturen?"

Terug naar boven


Gebedsbrief Gerard & Rebeca, juli 2010

Beste vrienden,

We zijn dankbaar dat we jullie opnieuw kunnen vertellen over ons leven hier in Australië. Het zijn best spannende weken geweest. De zoektocht naar een geschikt nieuw huurhuis was niet eenvoudig. Inmiddels kunnen we jullie melden dat we op 24 juli zullen verhuizen van Kilsyth, maar we blijven binnen vijf kilometer van de radio. We hebben een kleiner huis gevonden dat een beetje duurder is dan ons huidige huurhuis. Het huis is zo'n twee jaar geleden gebouwd -dus nog nieuw en we zijn dankbaar dat het dichtbij de radio is.

Ons postadres blijft:
Gerard & Rebeca Adriaanse
c/o HCJB Global
PO Box 291
Kilsyth, Victoria
Australia

We hopen vervoer te vinden voor het verhuizen van onze spullen. Rebeca is inmiddels al volop aan het schoonmaken en we hopen dat een en ander voorspoedig verloopt.
We zijn dankbaar voor de drie jaar die we hier alweer wonen. Het was eind juni 2007 dat we hier aankwamen en inmiddels zijn we al behoorlijk ingeburgerd. Ook zijn we inmiddels gewend aan het koude winterweer in juli. Het regent gelukkig veel meer dan toen we hier aankwamen. Het lijkt er dus op dat er in Melbourne langzamerhand een einde komt aan de droogte.

Een zus van Rebeca moest onlangs een spoedoperatie ondergaan. We zijn dankbaar dat een en ander voorspoedig is verlopen en dat ze inmiddels hersteld is van de operatie.

We wensen jullie een goede zomervakantie toe, waarin jullie kunnen uitrusten van het voorbije (school)jaar.

Bij de radio gaat het werk onverminderd door. Gisteren heeft Gerard opnieuw onderdelen opgenomen in de studio voor een wekelijks vrouwenprogramma van Trans World Radio. Gerard schreef hier eerder wat over op ons blog;
klik >> hier << om die blogpost te lezen.

We willen jullie tot slot ook vragen te bidden voor Venezuela, het land in Zuid-Amerika waar Rebeca vandaan komt. De Venezolaanse regering is inmiddels begonnen met het onteigenen van kerkgebouwen. Goede vrienden van Rebeca, Jorge en Hidaiz Castillo, hebben een Baptistengemeente in Caracas die vorige week donderdag werd onteigend; een traumatische ervaring. Zij vragen om gebed voor land en volk van Venezuela.

Bedankt voor jullie meeleven en trouwe gebeden. Mocht je zelf gebedspunten hebben om met ons te delen, schrijf ons dan gerust. We maken trouwens ook gebruik van "sociale media" als Hyves, Facebook en Twitter, wat helpt bij een nog directer contact. Voor meer info hierover stuur je ons eenvoudig een mailtje naar a3aanse@gmail.com.

Mocht je iemand kennen die deze maandelijkse gebedsbrief ook wil ontvangen, laat ze dan een e-mail sturen met als onderwerp: Aanmelden gebedsbrief naar a3aanse@gmail.com.
Om je af te melden voor deze maandelijkse gebedsbrief, stuur je een e-mail naar a3aanse@gmail.com, met als onderwerp: Afmelden gebedsbrief.

Note!
Als bestuur van HCJB Nederland staan wij volledig achter het werk van Gerard en Rebeca Adriaanse. Daarom hebben we dit echtpaar geadopteerd.
Om ook echt wat voor hen te kunnen betekenen vragen we de lezers van deze site:
Willen jullie met jullie gebeden achter hen staan? In hun brief laten ze duidelijk merken dat ze deze steun echt nodig hebben.

U kunt hun werk ook financieel ondersteunen door uw bijdrage te geven. Dat kan via banknummer: 3002.26.837 van St. HCJB Nederland te Dokkum.
Ook deze steun hebben ze hard nodig omdat hun huidige support nauwelijks voldoende is om rond te komen.
Aangezien onze stichting door de fiscus erkend is als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn uw giften belasting aftrekbaar.

Namens Gerard en Rebeca zeggen wij u hartelijk dank.
Het bestuur van Stichting HCJB Nederland.

Terug naar boven


Een waarheid als een koe!

Een man kwam laat thuis van zijn werk, moe en geïrriteerd. Zijn zoontje van vijf zat op de stoep voor de deur op hem te wachten.
Zoon: “Papa, mag ik je iets vragen?”
Vader: “Ja natuurlijk, wat is er?”
Zoon: “Papa, hoeveel verdien je per uur?”
'Dat zijn jouw zaken niet, waarom vraag je zulke dingen?' zei de vader kwaad.
Zoon: “Ik wil het gewoon weten. Alsjeblieft, vertel het mij, hoeveel verdien je per uur?”
Vader: “Als je het echt wil weten, ik verdien €14,00 per uur.”
“Oh!”, antwoordde de zoon met zijn hoofd gebogen.
Zoon: “Papa, mag ik alsjeblieft €7,00 lenen?”
De vader werd furieus.
“Als dat de enige reden is waarom je mij dat vraagt, zodat je geld kan lenen om één of ander dom speelgoedje te kopen dan mag je nu onmiddellijk naar boven en naar je bed. En denk er maar over na waarom je zo egoïstisch bent. Ik ga niet elke dag hard gaan werken voor zulke kinderlijke onnozelheden.”

De jongen ging stil naar zijn kamer en sloot de deur.
De man zat neer en werd nog bozer over de vragen van zijn zoontje. Hoe durft hij zulke dingen te vragen alleen maar om geld te krijgen?
Na een uurtje of zo was de man gekalmeerd en begon hij na te denken:
Misschien moest het kind echt wel dringend iets kopen met die €7,00, en eigenlijk vroeg het kind nooit veel om geld.

De man ging naar de kamer van het kindje en deed de deur open.
“Slaap je, zoon?”, vroeg de vader.
“Neen, papa. Ik ben wakker,” zei de zoon.
“Ik heb eens nagedacht, misschien was ik te hard voor je. Het is een lange dag geweest en ik heb mij op jou afgereageerd. Hier is de zeven euro die je gevraagd hebt.”
De jongen lachte en zette zich rechtop.
“Dank je, papa!”, riep hij. Dan nam hij vanonder zijn kussen nog wat geldstukken.
De man zag dat de jongen al geld had en begon weer boos te worden.
De jongen zat stil zijn geld te tellen en keek dan naar zijn vader.
“Waarom vraag je mij geld als je al geld hebt?”, gromde de vader.
“Omdat ik nog niet genoeg had, maar nu wel,” antwoordde de jongen. “Papa, ik heb nu €14,00. Kan ik nu een uur van je tijd kopen? Alsjeblieft, kom morgen een uurtje vroeger naar huis. Ik zou graag samen met jou eten.”
De vader was vertederd. Hij legde zijn armen rond de jongen en vroeg hem te vergeven.

Het is een kleine herinnering aan allen die hard werken in het leven. We mogen de tijd niet door onze vingers laten glijden zonder enige tijd te spenderen met diegenen die echt voor ons tellen, die het nauwst aan ons hart liggen.

Als we morgen sterven, zal de onderneming waarvoor we werken ons gemakkelijk vervangen in een paar uur tijd. Maar de familie en vrienden die we achterlaten zullen het verlies voor de rest van hun leven voelen.

Schrijver onbekend.
Toegestuurd gekregen via de email

Terug naar boven


Cadeautje van God

Terwijl ik wat afval buiten in de vuilnisbak deponeer, zie ik ineens vanuit mijn ooghoek iets voorbij fladderen. Op een paar meter afstand neemt een schitterende goudvink plaats op de verdroogde takken van mijn bramenstruik. Ik trek me zachtjes terug en blijf achter de keukendeur kijken naar dit mooie schepsel. Weet u hoe mooi zo'n goudvink gemaakt is? Met zijn prachtig gekleurde roze borst en parmantig kopje doet hij beslist niet onder voor de mooiste volièrevogels die sommige mensen in hun tuin hebben. Maar deze vogel leeft zomaar vrij in onze bossen! Terwijl de goudvink rustig op de dode tak wiegt, pikt hij de verschrompelde restjes van de achtergebleven bramen weg. Een merel vliegt boven hem langs, maar het deert hem niet. Mijn katten, die doorgaans bijzonder geïnteresseerd zijn in dergelijk vliegend schoon, liggen rustig te slapen bij de verwarming.
En ik denk: wat een prachtig cadeautje van God. Hier moet ik even van genieten.

Een cadeautje van God. Als je het moeilijk hebt, of moe bent van alles om je heen. Misschien zie je het op dit moment even helemaal niet zitten. Alle omstandigheden zitten tegen. Ook ik ken die situaties. Moe en uitgestreden zat ik dan te werken achter mijn bureau. En dan geeft God ineens een cadeautje. Zo noem ik dat dan. Dan brak ineens de zon door, tussen de grauwe wolken door, of een mooi vogeltje nestelde zich vlak bij het raam en floot een lied. Alsof God zeggen wilde: "Stil maar, je hoeft het niet alleen te doen. Kijk eens hoe mooi ik alles gemaakt heb, zou ik dan ook niet voor jou kunnen zorgen?". Dat zijn de momenten waarop ik mij getroost voelde, en weer kracht en moed kreeg om verder te gaan. Meerdere malen heeft God mij op die manier weer op weg geholpen en dat doet Hij nog steeds.

De goudvink is inmiddels weer weg gevlogen, maar ik blijf achter met een fijne herinnering, en de wetenschap dat God van mij houdt, en in alles bij mij zal zijn. "En zie, Ik ben met u al de dagen tot de voleinding der wereld". (Matth. 28:20). Daar mogen we ons aan vasthouden, en daar mogen we op vertrouwen! Ik wens iedereen een bijzonder cadeautje van God toe voor de komende week.

Ilonka Hellewegen

Terug naar boven


Engel


Hoe beschrijf je en engel –
is het een hij of een zij
buitenaards door
verblindend licht omgeven?

Hoe het ook zij
het liefst is mij
de aardse engel
die ik zonder haperen
beschrijven kan:

de vriendin
die vreugde verdubbelt
verdriet halveert
de vriend
van altijd en overal
zonder mankeren
zo bijzonder –

een engel.

naar Oeke Kruythof
 

Terug naar boven


Uitsmijter


Het kleinste gebaar is meer waard
dan de beste bedoelingen.

Voor een optimist schijnt de zon
ook door kleine raampjes.
 

Terug naar boven


Agenda
agenda-items lezen? 
Klik

Zelf een agenda-item opgeven? 
Klik
  Klik hier om een agenda-item op te geven


Vraag de voorwaarden bij Wim Bootsma aan
om een agenda-item mee te laten liften met de muurkrant 


Terug naar boven


Aftiteling en verantwoording

Aan deze muurkrant werkten mee:

Nel Appeldoorn

Samenstelling van dit e-zine, Van de Redactie, Binnenvaller, uitsmijter

Wim Bootsma

Voorzitter

Edith Bosch

Lay-out, verzending, webmaster

Ilonka Hellewegen

Cadeautje van God

Oeke Kruythof

Engel

Jan Lensink

HCJB Wereldwijd

Anneke Methorst

Corrector

Hanneke Rademaker

Abonnementenbeheer

e.a.

 

Terug naar boven


Sponsor

  (onze hulpvaardige mailinglistprovider)

Terug naar boven


Info HCJB

 DE VOLGENDE MUURKRANTEN WORDEN UITGEGEVEN DOOR:
STICHTING HCJB NEDERLAND
 

(Hoort Christus Jezus' Boodschap)

paginas/archief/:

Doelgroepen:

Aanmelden: Redactieadres:
KinderMuurkrant online - klik hier!!! Kinderen van 5 tot 10 jaar Klik hier voor aanmelding voor de KinderMuurkrant Redactie KinderMuurkrant
TienerMuurkrant online - klik
hier!!! Tieners van 10 tot 15 jaar Klik hier voor aanmelding voor de KinderMuurkrant Redactie JongerenMuurkrant
JongerenMuurkrant online - klik
hier!!! Jongeren van 15 tot 25 jaar Klik hier voor aanmelding voor de JongerenMuurkrant Redactie TienerMuurkrant
GemeenteMuurkrant online - klik hier!!! Voor Gemeenteleden vanaf 25 jaar Klik hier voor aanmelding voor de Gemeente- en Zendings Muurkrant Redactie Gemeente- en ZendingMuurkrant
Omroep- en KerkbladredactieMuurkrant online - klik hier!!! Voor redacties van omroepen en christelijke bladen Klik hier voor aanmelding voor de MediaMuurkrant Redactie Omroep en KerkredactieMuurkrant
Muurkrant Acteel online - klik hier!!! Voor geïnteresseerden in nieuws van het christelijk erf. Klik hier voor aanmelding voor de Omroep- en Kerkbladredactie Muurkrant Redactie Omroep
en KerkredactieMuurkrant

HEB JE VRAGEN, SUGGESTIES, OP- OF AANMERKINGEN?
SCHRIJF, E-MAIL, BEL OF FAX DAN NAAR:

Uitgever Muurkrant

Correspondentieadres:
Wim Bootsma
Spiegelstraat 62
7552 MR Hengelo
tel./fax: 074-2420948

e-mail: voorzitter@muurkrant.org
internet:

BENT U BLIJ MET DE MUURKRANT?
MAAK DAN EENS EEN VRIJWILLIGE DONATIE OVER!
BIJ VOORBAAT DANK.
Bankrekening:  3002.26.837
t.n.v. Stichting HCJB Nederland te Dokkum
o.v.v. Muurkrant
Uw giften zijn belastingaftrekbaar

Terug naar de bovenkant van deze pagina

Woont u in het buitenland en
wilt u de Muurkrant steunen?
Maak dan uw bijdrage over op:

IBANnummer NL46 RABO 0300 2268 37
    en BICcode RABONL2U t.n.v.

Stichting HCJB Nederland te Dokkum

Terug naar boven