Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Samenleving
zaterdag 24 september 2011

Jongeren accommodatie het Witte Huis te Voorthuizen gaat af bouwen.


Het Witte huis voor velen (jongeren) een begrip een plek waar mooie dingen gebeurden , keuzes gemaakt zijn voor het leven, een plek waar Bijbels onderwijs centraal stond.

‘Het  Witte Huis’ is de laatste 10 jaar een groepsaccommodatie voor jongeren geweest. Tot voor kort was dit de plek waar voor jongerenweekenden werden gehouden met een christelijke inhoud. Ook de creatieve Bijbelschool ‘HQ’ was hier gevestigd, net als een aantal christelijke stichtingen zoals Kerygma, HCF en GAIN (Global Aid  Network).

Categorie: Samenleving
Ingezonden door: Edida

Vele jaren lang was ‘Het Witte Huis’ de plek waar vele jongeren vanuit verschillende achtergronden met veel plezier naar toe kwamen. Ieder weekend was er wel iets bijzonders te doen.

Er was bijvoorbeeld een alfa weekend, waar jongeren meer over het geloof leerden en soms keuzes voor het leven maakten.

Maar ook een weekend voor moeders en dochters, waarin ze samen veel plezier maakten, maar ook over de echte zaken in het leven in gesprek gingen. 

St. Agapè,  de hoofdhuurder van ‘Het Witte Huis’  heeft de laatste jaren haar jongerenwerk meer verlegd naar studentenwerk, en daardoor wordt de accommodatie overbodig.

De huidige eigenaar heeft dan ook  besloten het huis in de verkoop te doen.

GAIN de hulpverleningstak van Agape en diverse jongeren activiteiten verplaatsen hun activiteiten naar Baarn en of Doorn.

In de tussenliggende fase is het huis nog wel zeker tot April beschikbaar voor verhuur aan (jongeren groepen)

Grote tuin verkoop rommelmarkt 8 oktober

Natuurlijk zijn er na zoveel jaar  veel spullen opgespaard. Veel goederen kunnen we niet meenemen naar onze nieuwe locatie.

Daarom hebben we besloten om een grote tuinverkoop te houden.

De opbrengst hiervan is bestemd voor een ontwikkelingsproject van GAIN in Zuid Afrika. Deze zomer heeft Gain (de hulpverleningstak van St. Agapè) hier een crèche gebouwd in een township. Tijdens het werk  kwamen ze in contact met vijf jonge kinderen tussen 1 en 8 jaar,  waarvan beide ouders recentelijk aan Aids zijn overleden. Oma vangt de vijf kinderen op in een lek krotje ergens in ‘the middle of nowhere’.

Ze krijgt sinds kort een kleine bijdrage om voor de kinderen te zorgen. Maar dit bedrag is te weinig om van te kunnen leven. GAIN wil dit gezin maandelijks gaan ondersteunen. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen om in het voorjaar met een klein team naar Zuid Afrika af te reizen om een klein stenen huisje te bouwen voor deze oma en haar vijf kleinkinderen.

De grote tuinverkoop wordt op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur gehouden bij  ‘Het Witte Huis’  (Baron van Nagellstraat 9 te Voorthuizen). Allerlei oude en nieuwe leuke spullen bieden we  te koop aan.

Naast  tweedehands spullen, zal er ook een  kraam met kinderkleding zijn, een kraam met nieuwe trendy lampen en een oliebollen kraam. Voor informatie over het werk van o.a. GAIN kunt u de infokraam bezoeken.

Ook willen we mensen met speciale creatieve gaven de kans geven hun werk te tonen of hier iets van te verkopen, informeert u dan naar de mogelijkheden om een kraampje te huren. Tot  1 oktober kunt u zich hiervoor aanmelden.

Heeft u nog leuke bruikbare spullen die u wilt schenken voor de grote tuinverkoop dan horen wij dat graag van u.

Mail voor info of aanmelding naar gerrit.van.wijngaarden@Gainhelpt.nu of bel 0342-474738/0618817307

Helpt u ons helpen? 

Gerrit van Wijngaarden

GAIN HOLLAND