Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Samenleving
zaterdag 24 september 2011

250e waterput geslagen in Benin


In Benin heeft GAiN Water for Life de 250e diepwaterput geslagen en in gebruik genomen. In 2005 startte GAiN met het slaan van diepwaterbronnen op uitnodiging van de overheid van het Afrikaanse land.

Categorie: Samenleving
Ingezonden door: Edida

GAiN (Global Aid Network) werkt samen met een aantal grote kerken en met de centrale overheid. In overleg wordt bepaald welke locaties het beste geschikt zijn voor de waterbronnen. In samenwerking met de lokale autoriteiten en de dorpsbewoners wordt de diepwaterbron geslagen, in gebruik genomen en  beheerd.

Groter plaatje

In totaal is GAiN actief in drie landen met vijf boorteams. Statistieken geven aan dat er in buurland Togo twintig bronnen- en honderd bronnen in Tanzania zijn geboord. Waterputten worden met name geslagen in gebieden met weinig en slechte toegang tot water.

Gevolgen van slecht water

Vandaag de dag wordt er in de Afrikaanse boorregio’s veel water gedronken uit stilstaande vervuilde vennetjes en moerassen. De gevolgen voor de gezondheid zijn desastreus. Kinderen zijn vaak het slachtoffer, het is de oorzaak van tachtig procent van de ziekten zoals cholera en dysenterie. Per minuut sterven wereldwijd vier mensen door watergebrek.

----------------------------------------------- 

Voor meer info
Kijk voor meer informatie op www.gainhelpt.nu/water
directeur Max Veenstra: 06- 5052 5062

Afbeelding
Bijschrift: Feestelijke opening GAiN Water for Life waterput door de Canadese Water for Life directeur, de projectleider en de chief (burgemeester) van het dorp.

Afbeeldingen op Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150272400022794.332143.256922552793&type=1
Tekst en afbeeldingen op website https://gainhelpt.nu/2011/08/250e-waterput-geslagen-in-benin/