Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Evangelisatie
woensdag 1 december 2010

Athletes in Action gaat sporten en getuigen in grote Europese steden


Sport- en evangelisatieorganisatie Athletes in Action zal zich de komende twee jaar met hun internationale projecten richten op grote steden in Europa. Dat heeft de organisatie afgelopen weekend feestelijk bekend gemaakt op het jaarlijkse NajaarsEvent, een geloofsopbouwende conferentie waar bijna driehonderd jongeren aanwezig zijn. Na Road2Africa, de projecten in Afrika van deze zomer, gaat de organisatie in 2011 en 2012 in hoofdsteden en belangrijke steden van Europese landen door middel van sport de boodschap van Gods liefde en hoop brengen onder de noemer HeartBeat Europe: Move the City.
Categorie: Evangelisatie
Ingezonden door: Edida

Voor een pilotproject deze kerst staat Madrid op het programma. Andere steden waar Athletes in Action (AIA) volgend jaar naar toe hoopt te gaan zijn Parijs, Londen, Wenen, Barcelona, Basel of Berlijn. Directeur Rik Horstman legt uit waarom AIA de steden van Europa heeft gekozen: “Een hoofdstad, een grote stad heeft veel invloed in zijn omgeving of in zijn land. Het is voor veel mensen 'the place to be', een plek van dynamiek, trends en snelheid. Tegelijk is het een plek van gebroken dromen en beschadigde levens. Wij geloven dat God ons roept om daar aanwezig te zijn en kerken te helpen op een laagdrempelige manier het evangelie aan jongeren in hun omgeving te vertellen. Niet door eenzijdig te preken, maar door contact te leggen en relaties aan te gaan.”

Europa
Rik Horstman: “De laatste jaren verliezen kerken en christenen steeds meer invloed in Europa. Het is het enige continent waar het aantal christenen daalt, in plaats van groeit. Jongeren groeien op zonder kennis van de Bijbel, maar tegelijkertijd is er een enorme behoefte aan en vraag naar spiritualiteit. AIA is de afgelopen twee jaar ver weg geweest, met projecten in Afrika. Met HeartBeat Europe blijven we dichter bij huis, omdat we die uitdaging voor ons eigen continent aan willen gaan. Ook in Europa zijn veel jongeren beschadigd, al is het op een andere manier en minder zichtbaar dan jeugd in Afrika. Wij willen de stad intrekken om al sportend jongeren in contact te brengen met Jezus. We willen net als Paulus dat volgens Handelingen deed in Athene, in de stad vertellen van de 'onbekende God'. Overal in Europa, overal in de stad zijn trouwe christenen bezig om het verschil te maken in hun omgeving. AIA wil die initiatieven versterken, wij gaan hen dienen.”
HeartBeat Europe zal de komende twee jaar de focus zijn van AIA. Daarnaast blijft de organisatie ook in Nederland projecten organiseren en zullen ook op kleinere schaal projecten in Afrika plaats blijven vinden.