Terug naar het begin   E-mailen   Zoeken   Gastenboek
Boeken
dinsdag 19 februari 2008

NOMINATIE OPA KNOEST OP DE BOERDERIJ


Elk jaar kunnen kinderen stemmen op hun meest favoriete boek van het afgelopen jaar. Het Koninklijke Bibliotheek Depot Nederlandse Publicaties heeft het prentenboek met cd ‘Opa Knoest op de boerderij’ voorgedragen als mooiste kinderboek van 2007. Deze nominatie betekent veel voor de christelijke uitgeverij Buddy Books (Andijk) die aan de verkiezing meedoet. Vanaf 1 februari kunnen kinderen stemmen op www.kinderjury.nl.
Categorie: Boeken
Ingezonden door: Edida

Kinderen in heel Nederland bepalen met de Nederlandse kinderjury welke boeken voor de leeftijd van 6-9 jaar en van 10-12 jaar de beste zijn. Hoe? Door vóór 16 mei te stemmen op www.kinderjury.nl of met stemformulieren die liggen op scholen, in bibliotheken en bij ABN Amrobanken.
 
Positief
De vele leuke reacties op het boek stemmen de illustrator Michel de Boer en schrijver Frits Jongboom positief. “Het is een hele eer dat dit boek in de race is voor het mooiste kinderboek uit 2007, zegt Michel. Ik vind het geweldig dat een breed publiek onze boeken waardeert en niet alleen christenen.
Die waardering wordt met deze nominatie zeker uitgedrukt.”
 
Prijzen
Om kinderen - en hun ouders - aan het lezen en stemmen te zetten, zijn er fantastische prijzen te winnen. Stemmers kunnen een VIP arrangement naar de Efteling met de hele familie bemachtigen of kinderboekenbonnen (voor iedereen in de klas). Opa Knoest op de boerderij valt in de categorie 6–9 jaar (prentenboeken). De uitslag van het mooiste boek van 2007 en de prijswinnaars worden in juni bekend.
 
Overige stemmogelijkheden
Stemmen kan via www.kinderjury.nl of een stemformulier. Ook kunnen kinderen de stemkaart opsturen uit het Boekenboekje dat diverse leraren en bibliotheken hebben of het uitknipbare stemformulier uit de KidsWeek KinderboekenweekKrant. Het belangrijkst is dat er gestemd wordt voor half mei.
 
Over het boek met cd
Waar gaat het genomineerde boek over? Opa Knoest gaat op zijn Solex naar boer Brentjes. Onderweg komt hij Ricky en Renske tegen. Samen gaan ze naar de boerderij. Er zijn veel jonge dieren geboren. Maar dan heeft de boer nog een verrassing…
Op de cd in het boek staan tien vrolijke liedjes. Ook wordt het verhaal daarop voorgelezen door Elly Zuiderveld van het televisieprogramma De Wiebelwagen. Door de dierengeluiden op de achtergrond lijkt het allemaal net echt. Wie nieuwsgierig is geworden: Opa Knoest op de boerderij is bij elke boekwinkel te koop en ook bij internetboekwinkels of rechtstreeks bij www.buddybooks.nl. Een leuk cadeau bij een doopfeest, geboorte, verjaardag of voor Pasen.